ВИЗИТКА: Роден на 13 ноември 1981 г. във Варна. Завършил Руското

...
ВИЗИТКА: Роден на 13 ноември 1981 г. във Варна. Завършил Руското
Коментари Харесай

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от БСП: „Варненци трябва отново да повярват в администрацията! Поемам отговорност за това и за управлението на града ни“


ВИЗИТКА: 

Роден на 13 ноември 1981 година във Варна. Завършил Руското учебно заведение в града и Технически университет – Варна, компетентност „ Компютърни системи и технологии “, магистърска степен. Работи като експерт авиационна логистика в частния бранш от 2006 година Член на БСП-Варна от 2005 година, като е минал през всички юношески и градски структури на партията. В момента е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и ръководител на Градския съвет на партията във Варна.

Желае да види Варна като чист и спретнат град. Град с визия, който с горделивост да се назовава Морска столица на България!

 

- Г-н Раличков, влязохте в акцията с мотото „ Чисти хора за чист град “. Мръсотията и хаосът в града са явни, какво друго визирате?

Да, градът ни е много замърсен и неподреден, само че това не е в основата на нашето обръщение. Ние идваме, с цел да почистим Варна от корупцията, задкулисието, икономическите зависимости и от това хората с прякори да дърпат конците. От години градът ни се ръководи не от високата постройка на Общината, а от един хотел наоколо до нея. На варненци им писна и това е повода да се включа в борбата дружно с моя екип – с цел да почистим Варна!

 

- Казвате, че нямате тъстове милионери, парцели в морската градина и хотели в центъра на Варна… Можете ли да управлявате града без тези неща?

Разбира се и това е главната разлика сред нас и всички останали съществени съперници. Нашата листа е формирана от чисти хора, които изкарват прехраната си с почтен труд, работейки от заран до вечер. Ние не сме хора милионери или наследници на крупни бизнес империи. Богатството не е недостатък, несъмнено, само че няма по какъв начин да чакаме богатите да основават политики за елементарните хора. Те постоянно ще пазят своите лични стопански ползи, което е обикновено, а ножицата сред богатите и работещите ще продължи да се разтваря. Нашата задача е да понижим неравенствата!

 

- Според вас за по-добрия живот на варненци не постоянно са нужни доста пари, а почтени и виновни хора в администрацията, както и кмет, който да върви на работа…

Знаете ли, българите са изгубили доверието към политиците по принцип и това ясно проличава от последните няколко парламентарни избора, при които изборната интензивност беше прекомерно ниска. Апатията е повсеместна и виновност за това имаме всички ние, които се занимаваме с политика, без изключение. Българите и в частност варненци, имат потребност от почтеност, искреност и от това да бъдат ръководени от открити хора, които да бъдат измежду тях, с които да се разминават по улиците или в Морската градина, с които да се засичат в градския превоз в случай че щете. Само по този метод може да се възстановиизгубеното доверие. Това е от първостепенна значимост, с цел да могат хората още веднъж да ни повярват. Само по-късно, ще можем да приказваме за съответни политики, за това какво е ляво и какво е дясно ръководство. Сигурен съм, че варненци бързо ще видят разликата сред мен и Иван Портних, тъй като вратата на моя кабинет ще бъде постоянно отворена за тях. Аз съм човек, който умее освен да изслушва, само че и да се вслушва! Аз обичам Варна и варненци и ще бъда кметът, който върви на работа!

 

- Има ли действителни благоприятни условия Варна още веднъж да се трансформира в най-хубавия град за живеене – с работеща стопанска система, със сигурни приходи за хората…и какви са те, тези благоприятни условия, съгласно програмата на БСП-Варна?

Бих желал да напомня на варненци, че когато ние от Българска социалистическа партия управлявахме града, с кмет подсилен от Българска социалистическа партия и общински съвет, доминиран от Българска социалистическа партия, наградата „ Най-добър град за живеене в България “ бе присъждан на Варна три години подред.

Варна има голям капацитет, тъй че естествено, че има опция да получи наградата още веднъж! Но едно е ясно – в случай че нещата останат същите, това няма по какъв начин да се случи! Към този миг, градът е „ запушен “. За да се промени това, Варна има потребност от няколко съществени инфраструктурни плана, които безусловно да преобразят града ни:

- Нашият град има опция да се развива единствено в посока юг, защото на север граничи с вилните зони и курортните комплекси, а на запад – с летището и община Аксаково. Но моментната обстановка пречи на това развиване. Нашият град има голяма потребност от втори мост над езерото и до момента в който този план не бъде осъществен, Варна не я чака нищо положително! Мостът би трябвало да бъде построен не просто като опция на Аспаруховия, а като част от коридора „ север-юг “ и автомагистрала „ Черно море “, която да свързва Истанбул, който е над 20 млн. поданици, Бургас, Варна и Констанца. По този метод във Варна и района ще влязат големи средства от товари, а настрана от това ще бъдат основани доста нови благоприятни условия и ще бъдат разкрити доста нови работни места.

- Във Варна, най-сетне би трябвало да бъде издигната индустриална зона. Струва ми се, че да се съпоставяме с Пловдив към днешна дата е даже невероятно, само че някак е неуместно град като Шумен да построява към този момент трета индустриална зона, а Варна да няма нито една! Спомням си думите на огромния Тодор Колев, който наричаше Варна „ пристанище на Шумен “ и си мисля, тази ли роля отреди ГЕРБ на нашия град!?!

- Третият главен инфраструктурен план е автомагистрала „ Хемус “. Преди по-малко от месец, ние, варненци, с горест отбелязахме 45 години от първата копка. Този план би трябвало да бъде приключен допустимо най-скоро, защото той е значим освен за града и района, а за цяла Северна България, която явно изостава в развиването си от Южна.

Наясно съм, че всички тези планове няма по какъв начин да бъдат осъществени без помощта на страната, само че, в последна сметка, това е главната роля на един градоначалник – да лобира пред държавното управление, което и да е то и да пази ползите на своите съграждани!

 

- Вие сте млад, почтен и открит човек, човек на думата и делата. На какво разчитахте в тази акция, с изключение на на тези свои качества?

Аз съм човек, който не дава празни обещания! По време на акцията, аз и моят екип, се срещнахме с доста хора. Говорихме почтено и намерено, по този начин, както го върша всеки ден, освен в акция. Трябва да се възвърне доверието сред нас политиците, от една страна и гласоподавателите, от друга. Това е главната задача, която съм си сложил и разгадавам доста на триумф. Процесът ще е сложен, знам го, само че, мисля си, че това е единственият метод да се получат нещата и да победим апатията. Напомням на читателите, че на предходните локални избори през 2019 година, на балотажа, изборната интензивност беше едвам 28%, т.е. актуалният кмет Иван Портних бе определен с едвам 17% от имащите право на глас варненци. Длъжни сме да променим тази наклонност!

 

- Един от целите Ви в тази акция е превръщането на града ни във „ Варна на четири сезона “…

Работя от близо 20 години в авиацията, което ми дава опция да съм във вътрешността в проблемите на сектора. Ако попитате управата на Летище Варна, ще ви кажат, че пътникопотока на годишна база се усилва. Това, което няма да ви кажат, обаче е, че това се дължи не на чартърните полети, а главно на тези, изпълнени от нискотарифните самолетни компании. С тях, обаче, пътуват главно гастарбайтери, а не туристи!

Истината е, че сезонът е прекомерно къс – едвам 2-3 месеца, а този интервал е доста къс, с цел да могат хората, ангажирани в сектора, да устоят фамилиите си. Трябва да увеличим туристическия сезон в неговото начало и край, тъй че той да стане най-малко 6 месеца. Това е много амбициозна задача, само че смятам, че е изпълнима.

„ Варна на четири сезона “ е моя идея и туризмът е доста мощно затъпен в нашата стратегия. Ще създадем общинско дружество „ Туризъм “, чиято съществена цел ще бъде да популяризира Варна по света. Но също така, ще му бъде поверено да осъществя една моя остаряла концепция за града – Varna Pass. Това ще бъде сложен туристически артикул, който да направи връзка сред транспортната мрежа на града, туристическите и културно-историческите обекти в и към Варна, музеите и културните мероприятия в града. Отделно атракционната зона на мястото на бившето пристанище Варна изток, съгласно нас, би трябвало да наподобява по радикално друг метод. Ще изградим многофункционална зала, която от една страна да приюти операта и балета във Варна, които към днешна дата разделят една постройка с трагичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “, а от друга – да бъде подобаваща за конгресен туризъм. Отделно от това, би трябвало да се започва процеса по създаване на нова постройка за варненския аквариум, също на територията на бившето пристанище. Мислим и за създаване на яхтено пристанище в тази зона.

Всичко това ще промени образа на историческата част на Варна и ще притегли друг вид туристи, което пък ще усили туристическия сезон.

Ще се върна и на плана за втори мост и връзката с Истанбул, чието население е над 20 млн. и непрекъснато нараства, а и е на по-малко от 500 км. от Варна. Длъжни сме да се възползваме от този голям капацитет!

 

- В предизборната платформа БСП-Варна се ангажирате със основаването на общински предприятия за комунални действия. С какво това ще помогне действително на хората?

За нас е от изключителна значимост да покажем и най-важното – да потвърдим, на варненци, че Общината може да прави лява политика. Основна част от нашата стратегия, заема развиването на общинската стопанска система. Предвиждаме основаването на общински предприятия, които да ръководят всички комунални услуги. Разбира се, наясно сме, че това ще отнеме време. Но още с встъпването си в служба, ще предизвиквам основаването на две общински предприятия за:

- ръководство на битовите отпадъци;

- поддържане на пътната мрежа и облагородяване на градската среда;

По този метод първо ще спестим доста пари на варненци, тъй като по тези две пера изтичат най-вече средства и второ – ще създадем доста работни места в общината!

 

- Кой е главният приоритет за Вас, като претендент за кмет и за групата на “БСП за България ” в идващия общински съвет?

Един от главните проблеми в града е построената през последните 10 години желязна завеса сред Общината и жителите на Варна. Възстановяването на доверието и връзката сред администрацията и варненци е нашият главен приоритет!

 

- Колко е нездравословно ръководството на ГЕРБ за Варна и нейните поданици?

Управлението на ГЕРБ стана знак на Паралелната страна, знак на икономическите обвързаности, а Варна е еманацията на всичко това. Време е градът ни да се ръководи от администрация, обърната към варненци!

 

- Вашето обръщение, дни преди локалния избор?

Време е да почистим града си от корупцията, задкулисието и от икономическите зависимости! Нека всички дружно да върнем табелката „ Варна – най-хубав град за живеене в България “! Ние сме чисти хора, за чист град и дано на 29 октомври, всички дружно да почистим града си от ГЕРБ! Гласувайте за коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ с номер 1 в бюлетините за кмет, областен кмет и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР